1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Pannenkoek
  6. Pannenkoek met banaan en honingsaus.

Pannenkoek met banaan en honingsaus.

  • Belgisch, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-12-2002

Ingrediënten 1 personen


VOOR EEN GROTE OF TWEE KLEINERE PANNENKOEKEN:
100 gram bloem of zelfrijzend bakmeel
mespunt zout
mespunt kaneel
1 ei
1/4 liter melk
1 banaan
2 eetlepels slagroom of koffieroom
2 eetlepels honing .


Verder heb je nodig


Zeef,steelpannetje en een koekenpan met een anti-aanbaklaag.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zeef de bloem met het zout en de kaneel in een kom. Maak een kuiltje in het midden en breek er het ei in. Voeg de helft van de melk toe en roer met een garde tot het een glad beslag is. Roer er in een dun straaltje de resterende melk door. Laat het beslag zo mogelijk een half uurtje rusten (strikt nodig is dit niet). Doe voor de saus de room en de honing in een steelpannetje en roer op laag vuur tot het een gladde saus is. Laat al roerend kort koken tot de saus de gewenste dikte heeft.

Bereidingswijze

Snijd de gepelde banaan in schuine plakken. Verhit een klontje boter in een koekenpan met een anti-aanbaklaag en verdeel de plakken banaan over de bodem van de pan. Schep er het beslag over. Bak de pannenkoek op middelhoog vuur 2 tot 3 minuten tot de onderkant gekleurd en de bovenkant droog is. Keer de pannenkoek met behulp van een bord of een deksel, doe nog een klontje boter in de pan en laat de pannenkoek terug in de pan glijden.

Serveertip

Plaats de pannekoek op een bord . Bedruppel met de saus en eet warm. De honingsaus kan desgewenst worden vervangen door chocoladesaus uit een flesje.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine000


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine000
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top