1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Roodbaarsfilet met mango-preisaus

Roodbaarsfilet met mango-preisaus

  • Internationaal, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-12-2002

Ingrediënten 4 personen


1 prei, 350 gr. roodbaarsfilet, (kan ook andere vis), 2 eetl. olijfolie, zout en peper, 1 eetl. kerriepoeder, 1 d. droge witte wijn, 6 eetl. mango-chutney, 3 eetl. magere yogurt, 1 eetl. fijngeknipte bieslook.



Heerlijk op een bedje van tagliatelle.
Dit gerecht kan met groter hoeveel vis ook dienen als hoofdgerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de prei in zeer smalle ringen.
Spoel de vis af, droog hem en haal hem door wat bloem.
Roer de mango-chutney met de yogurt door elkaar.
Kook de tagliatelle.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een diepe brede pan en bak de preiringen op hoog vuur omscheppend in 3 min.
Roer er zout, peper en kerriepoeder door.
Voeg de wijn erbij en als die kookt de vlam klein zetten.
Bak ondertussen de vis in een andere pan aan iedere kant 2 min. gaar.
Voeg het mango-yogurtmengsel bij de groente, vlug warm laten worden maar niet koken. Direct van het vuur af.

Serveertip

Leg wat tagliatelle op het bord, leg de vis hierop en schenk de saus erover.
Knip de bieslook fijn en strooi die erover.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonten


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonten
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top