churros

  • Spaans, Tussendoortje
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 27-12-2002

zo lekker :9

Deel dit recept

Ingrediënten
2,5 dl water

5 eetl olie

1/2 theel zout

200 g bloem

plantaardige olie om in te bakken

poedersuiker of kristalsuiker om te bestuiven

1/2 theel kaneel
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Doe water, olie en zout in een steelpannetje en breng het aan de kook. Zodra het water kookt in een keer de bloem erbij.

klop het met een houten lepel tot het een gladde stijve deegbal is.


Laat het deeg even afkoelen en stop het in een spuitzak.

Spuit het in stroken van ongeveer tien cm op vetvrij papier.


Verhit in een pan een laag van ongeveer 2 cm olijfolie en bak de churro's. Keer ze halverwege om en haal ze eruit als ze goudbruin zijn. Denk eraan dat ze uitzetten in de olie.


Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Serveertip

Met suiker of maak een chocoladesausje erbij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten