Sint-Jacobsvruchten in basilicumsaus

  • Frans, Voorgerecht
  • 30-60 min.

Een superlekker voorgerechtje voor elke speciale gelegenheid. Kan ook doordeweeks als hoofdgerecht dienen door er witte vis aan toe te voegen (bv. kabeljauw).

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr. verse (of diepgevroren) Sint-Jacobsvruchten, een 1/2 blik kreeftesoep (van 400 gr), een half bakje champignons, een 1/2 dl. droge witte wijn, 1 eetl. cognac, 1 dl. room (kan deels vervangen worden door melk), 1 koffielepel verse gehakte basilicum, beetje boter.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Spoel de Sint-Jacobsvruchten af en laat ze uitlekken in een vergiet. Snij de champignons in stukjes.

Bereidingswijze

Smelt de boter in een pan, bak de champignons en kruid ze met peper en zout. Haal de champignons (en het vrijgekomen kookvocht) uit de pan en hou ze warm. Laat weer een beetje boter smelten in de pan en bak de Sint-Jacobsvruchten. Kruid ze met peper en zout, en voeg daarna de witte wijn toe. Deksel erop en +/- 10 min. zachtjes laten garen. Haal de vruchtjes uit de pan en hou ze warm. Zeef het kookvocht van de Sint-Jacobsschelpen en giet 1 dl. terug in de pan. Voeg de kreeftensoep toe, samen met de cognac en de champignons (en hun vocht). Werk af met de room (en/of melk) en de gehakte basilicum. Laat nog even goed doorkoken.

Serveertip

Serveer met een beetje wilde rijst.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

slurptuit avatar
slurptuit

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten