1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Sint-Jacobsvruchten in basilicumsaus

Sint-Jacobsvruchten in basilicumsaus

  • Frans, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-12-2002

Ingrediënten 4 personen


500 gr. verse (of diepgevroren) Sint-Jacobsvruchten, een 1/2 blik kreeftesoep (van 400 gr), een half bakje champignons, een 1/2 dl. droge witte wijn, 1 eetl. cognac, 1 dl. room (kan deels vervangen worden door melk), 1 koffielepel verse gehakte basilicum, beetje boter.



Een superlekker voorgerechtje voor elke speciale gelegenheid. Kan ook doordeweeks als hoofdgerecht dienen door er witte vis aan toe te voegen (bv. kabeljauw).

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Spoel de Sint-Jacobsvruchten af en laat ze uitlekken in een vergiet. Snij de champignons in stukjes.

Bereidingswijze

Smelt de boter in een pan, bak de champignons en kruid ze met peper en zout. Haal de champignons (en het vrijgekomen kookvocht) uit de pan en hou ze warm. Laat weer een beetje boter smelten in de pan en bak de Sint-Jacobsvruchten. Kruid ze met peper en zout, en voeg daarna de witte wijn toe. Deksel erop en +/- 10 min. zachtjes laten garen. Haal de vruchtjes uit de pan en hou ze warm. Zeef het kookvocht van de Sint-Jacobsschelpen en giet 1 dl. terug in de pan. Voeg de kreeftensoep toe, samen met de cognac en de champignons (en hun vocht). Werk af met de room (en/of melk) en de gehakte basilicum. Laat nog even goed doorkoken.

Serveertip

Serveer met een beetje wilde rijst.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van slurptuit


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van slurptuit
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top