Witlofsoep met zalm

  • Soep
  • 20-30 min.
  • Witlofsoep met zalm

    Witlofsoep met zalm

    Witlofsoep met zalm

Luxe soep van vaderlandse bodem, echt de moeite waard om eens uit te proberen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 struikjes witlof 1 aardappel 1 dunne prei

600 ml. kippenbouillon knoflook laurierblaadje

150-200 gr. verse zalm 15 gr. boter 5 eetl. room

zout peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Was de struikjes witlof, snijd ze overdwars in smalle reepjes, verwijder de pit, schil de aardappel en in kleine blokjes, prei in smalle reepjes. Breng bouillon aan de kook, 3.4 van de witlof, aardappel, prei, knoflook en laurier erin, 30 min. zachtjes laten koken. Pureren met blender. Verwijder vel van zalm, graatjes eruit, in dunne plakjes of dobbelsteentjes. Roerbak in wat boter de overgebleven witlof. Soep aan de kook, witlof erin, room erdoor, zout en peper en de vis en roergebakken witlof. 1-2 minuten verwarmen, vis net gaar, opdienen met wat zeer fijn gehakte peterselie.

Serveertip

EET SMAKELIJK!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

will_s avatar
will_s

Doorsturen

Home Recepten