1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Manchego-gemarineerde biet prikker

Manchego-gemarineerde biet prikker

  • Spaans, Borrelhapje
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 25-12-2002

Ingrediënten 12 personen


4 eetlepels walnotenolie,
1 eetlepel sherry,
1 eetlepel azijn,
1 teen knoflook,
10 gr. verse dille,
2 kleine gekookte bietjes,
150 gr. manchego spaanse schapenkaas,


Verder heb je nodig


12 cocktailprikkers, kom,


Een geweldig duo van zachte schapenkaas en zoetzure, gemarineerde bietjes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

In kom olie, sherry en azijn tot dressing kloppen. Knoflook erboven uitpersen. Van dille 3 takjes achterhouden. Rest van dille boven dressing fijn knippen. Bietjes schillen en in stukjes van ca. 1? cm. dik snijden. In dressing minstens 1 uur marineren, af en toe omscheppen. Manchego in driehoekige plakjes van ca. ? cm. dik snijden.

Bereidingswijze

Aan elke prikker om en om 2 plakjes manchego en 2 stukjes biet steken.

Serveertip

Steek hierbij stukjes van de achtergehouden takjes dille ertussen vast.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bimmel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bimmel
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top