Salade met allerlei soorten vis

  • Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 25-12-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 blikje tonijn op water(netto 150 g), 1 blikje zeevruchten coctail(verschillende soorten vis), 1 blikje sardines, 4 eieren, 2 uitjes, 3 tomaten, 5 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel witte wijnazijn, 2 eetlepels mosterd, 2 zakjes gemengde sla, 10 zwarte olijven zonder pit, 1 potje rode viskuit.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Laat de tonijn uitlekken en prak hem daarna fijn. Haal de zeevruchten uit het blikje, maar bewaar het vocht. Neem de sardines uit het blik. Kook de eieren 6 minuten. Pel ze en snijd ze in de lengte doormidden. Snij de gepelde uitjes in zeer dunne ringen. Leg de tomaten enkele minuten in heet water. Trek de velletjes van de tomaten. Snijd de tomaten in plakken af partjes. Maak een vinaigrette door de olijfolie, de azijn, de mosterd en het vocht van de zeevruchten door elkaar de roeren. Leg de slabladen in een wijde slakom. Leg de tonijn in het midden. Leg de zeevruchten, de sardines, de uienringen, tomaat en olijven in ringen om de tonijn heen. Plaats de halve eieren langs de rand van de kom. Schep op elke eidooier een klein beetjes viskuit. Begiet de salade met de vinaigrette.

Serveertip

Roer in plaats van mosterd ansjovispuree door de viaaigrette.
Neem in plaats van een cocktail van zeevruchten een blikje mosselen in tomaten- of pikante saus.
Maak van deze salade een Italiaanse salade door de sla te vervangen door witte bonen. Neem een grote pot witte bonen. Giet de bonen af en laat ze uilekken. Leg de bonen in een slabak en voeg de bovenstaande ingredienten, behalve de sla volgens de aanwijzingen toe.
Gebruik in plaats van rode viskuit imitatiekaviaar.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten