1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Cumberland Cranberrysaus

Cumberland Cranberrysaus

Door: cranbesje

  • Engels, Saus/dressing
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-12-2002

Ingrediënten 6 personen



1/2 zak cranberries
75 gr suiker
150 ml rode port
snuifje kruidnagel
2 volle eetle sinaasappeljam(geen marmelade!)
2 eetl gembernat
1 citroen
1 sinaasappel
1 volle theel gemberpoeder
1 volle theel mosterdpoeder


Verder heb je nodig


1 zesteur en een zeef


Variatie op een klassieke engelse saus voor bij wild, ham, pasteien en pate's.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Haal met de zesteur heel dun de schil van de sinaasappel en de citroen en kook de reepjes ca 5 min in water om het bitter er uit te krijgen. Laat ze goed uitlekken.

Bereidingswijze

Kook de cranberries met de suiker, de kruidnagel en de helft van de port.Als alle besjes geknapt zijn roer je de sinaasappel jam, het gembernat en de rest van de port erdoor. Als de saus zo glad mogelijk is wrijf je hem met de bolle kant van een lepel door de zeef om de laatste velletjes er uit te krijgen.
Pers het sap uit 1/2 citroen en een 1/2 sinaasappel en roer hierin het gember- en mosterdpoeder tot een glad papje. Meng dit papje met de uitgelekte schilletjes door de saus.
De saus is wat aan de dunne kant. Wil je hem dikker maken, week dan een blaadje (rode) gelatine, verwarm wat van de port en los ze hierin op. Roer dit op het laatst door de saus.

Serveertip

De saus wordt koud geserveerd bij bv ham, wild, etc



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cranbesje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top