Waldorfsalade met pijnpitten

  • Biologisch, Salade
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 23-12-2002

Voor 4 personen; 92 Kcal / 384 Kj, 3 gr E, 4 gr V, 20 mg Chol, 11 gr Kh

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1,5 dl magere yoghurt

2 eetl zure room (30 gr)

sap van 1/2 citroen

snufje zeezout

witte peper

1 msp kerrie

1 theel koudgeperste druivenpitolie (5 gr)

200 gr knolselderij

2 appelen (200 gr)

1 plak ananas (50 gr)

1 eetl gehakte munt

1 eetl geroosterde pijnpitten (10 gr)

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bereidingstijd: 20 minuten

Rusttijd: 10 minuten

Bereidingswijze

1. Roer de zure room door de yoghurt en maak dit op smaak af met zeezout, peper en citroensap. Roer de kerrie en olie door elkaar en schep dit door de yoghurt.
2. Was de selderij, schil hem en snijd hem in zeer dunne reepjes. Was de appelen, schil ze, verwijder het klokhuis en rasp ze. Schep de knolselderij en appel door de yoghurt.
3. Verwijder de schil en het bittere middengedeelte van de ananas. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en schep het eveneens door de yoghurt. Laat de salade 10 minuten rusten.
4. Schep de gehakte munt erdoor en bestrooi de salade met pijnpitten.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten