witlof met reepjes kipfilet

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 22-12-2002

goed voor je kalium, fosfor en calcium en nog veel meer maar vooral lekker !!!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
240 gr kipfilet in reepjes. Gesnipperde sjalot, Witlof ca 400 gr gehalveerd en de bittere kern verwijderd, citroensap, 150 gr creme fraiche, 100 gr emmentaler of belegen geraspte kaas, zout, versgemalen peper, mootmuskaat, cayennepeper, 1/8 ltr droge witte wijn. olie.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven op 200 c. Leg de witlofhelften in 'n ovenschaal . Braad de kipfilet kort. Laat ook de sjalot meebakken. Bestrooi met zout, peper en kerrie. Blus af met de wijn en laat even inkoken.

Bereidingswijze

Roer de citroensap, creme fraiche en de kaas door elkaar. breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en cayennepeper.
Verdeel de kip over de witlof. Giet de saus over de witlof. Zet in de oven voor ca. 20 min in het midden van de oven.

Serveertip

Lekker met gekookte aardappels, rosti of stokbrood.
Lekker met 'n glas droge witte wijn of bier.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten