witlof met reepjes kipfilet
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 22-12-2002
goed voor je kalium, fosfor en calcium en nog veel meer maar vooral lekker !!!
Ingrediënten 2 personen
240 gr kipfilet in reepjes. Gesnipperde sjalot, Witlof ca 400 gr gehalveerd en de bittere kern verwijderd, citroensap, 150 gr creme fraiche, 100 gr emmentaler of belegen geraspte kaas, zout, versgemalen peper, mootmuskaat, cayennepeper, 1/8 ltr droge witte wijn. olie.Voorbereiding
Verwarm de oven op 200 c. Leg de witlofhelften in 'n ovenschaal . Braad de kipfilet kort. Laat ook de sjalot meebakken. Bestrooi met zout, peper en kerrie. Blus af met de wijn en laat even inkoken.
Bereidingswijze
Roer de citroensap, creme fraiche en de kaas door elkaar. breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en cayennepeper.
Verdeel de kip over de witlof. Giet de saus over de witlof. Zet in de oven voor ca. 20 min in het midden van de oven.
Serveertip
Lekker met gekookte aardappels, rosti of stokbrood.
Lekker met 'n glas droge witte wijn of bier.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties