Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Dim sum
  4. DIM SUM

DIM SUM

Door: laura-d

  •  , Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-12-2002

Ingrediënten 20 personen


? 250 gr mager varkensvlees of kipfilet
? 20 gr vetspek, fijngesneden
? 75 gr groene kool, fijngesneden
? 4-5 eetl kippenbouillon
? ? -1 theel zout
? 2 theel lichte sojasaus
? 1 theel sesamolie
? 200 gr tarwebloem
? groot stuk bananenblad of paksoi
? Thaise chilisaus



Ontdek meer:

Voorbereiding

Pureer het vlees in de Keukenmachine. Voeg spek, kool, bouillon, zout, sojasaus en sesamolie toe en laat dit even meedraaien.
Zet de vulling apart om de smaken in te laten trekken.
Meng de bloem met ca 1 dl water en kneed er een glad en soepel deeg van.
Verdeel het deeg in ca 20 stukjes en rol elk stukje uit tot een cirkel van 9 cm doorsnede, die in het midden iets dikker is dan aan de buitenkant.
(Of rol het deeg in z?n geheel uit en steek er met een uitsteekvorm cirkels uit).
Verdeel de vulling over de deegcirkels. Vouw het deeg dicht als buideltjes of als halve maantjes. Knijp de deegranden goed op elkaar.

Bereidingswijze

Zet het stoommandje op een pan met kokend water en leg het bananenblad of de paksoibladeren op de bodem van het stoommandje.
Leg de dim sum op het bananenblad en stoom ze in ca 10 minuten gaar boven het kokende water.

Serveertip

Serveer de chilisaus erbij.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van laura-d
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top