Pekingeend

  • Chinees,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 22-12-2002

Pekingeend met hoisin saus en pannekoekjes.

Deel dit recept

Ingrediënten
1 eend, honing, hoisin saus, soyasaus.

Voor de pannekoekjes: 4 koppen bloem en 2 koppen heet water. lenteuitjes.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

De eend goed schoonmaken (zelf verwijder ik ook alle harde buisjes, waar de veren ingezeten hebben), wassen en gedurende 3 minuten koken in ruim water om de porien te dichten. Uit laten lekken en overgieten met een sausje van honing met wat heet water. Laten drogen en inkwasten met een sausje van meer honing en weinig heet water. Steek een stevige (barbecue) spies door de eend en hang die in een diepe kom. Afdekken met b.v. een gazen antispatdeksel, zodat de lucht kan circuleren en laat de hele nacht op een droge koele plek drogen.

Bereidingswijze

Verwarm de oven op maximim stand en plaats de droge eend (zonder toevoeging van boter of olie) op een rooster, met lekbak eronder. Geduren 1,5 tot 2 uur laten braden. Als de eend gaar is moet het vel krokant zijn, is dat niet het geval, dan nog een kwartier met open ovendeur door laten braden. Laat de gare eend af koelen en snijd het in dunne plakjes
Maak intussen de pannekoekjes, door in 4 koppen gezeefde bloem een kuiltje te maken in het midden en hier geleidelijk 2 koppen heet water toe te voegen aan het deeg al knedend. Het moet een niet plakkende elastische bal worden, zolang het deeg plakt al knedend bloem toevoegen. Laat het deeg 15 minuten rusten afgedekt met een vochtige doek en kneed het nogmaals goed door, haal er kleine porties af, vorm die tot een bal en rol die uit tot kleine, flinterdunne, ronde pannekoekjes. Bak die in een hete bijna droge koekepan en houd ze afgedekt met een vochtige doek warm. Snipper de lenteui fijn en maak van 2 el hoisin saus en 1 el soyasaus een sausje.

Serveertip

Leg enkele plakjes eend op het pannekoekje, bestrijk dat met de hoisin saus, voeg wat genipperde ui toe. Rol de pannekoekjes op en eet uit het vuistje.

Laatste reacties

Marutain avatar
Marutain 27-05-2010

Heb ooit pekingeend gegeten in het pekingeend restaurant in Peking waar ook alle wereldleider en sterren ooit hebben gegeten, vond het waardeloos slecht. Later nog in Peking in een afzichtelijk klein tentje, heerlijk! Dit recept klinkt goed en ga ik zeker proeven!!!!

inge1956 avatar
inge1956 28-01-2004

Ik heb zelf nog maar een keer echte Pekingeend geproefd. Dat was heerlijk. Dus ik neem deze mee.

recepten_van_omalidy avatar

Zo'n 15 jaar geleden waren wij in London en hebben in de Chinese wijk peking-eend gegeten met pannenkoekjes. Heb dit verder nog nooit in nederland gehad en ga dit zeker eens proberen - Lidy

diner-idee avatar
diner-idee 24-12-2002

Leuk Diny dat je hem meteen op je pagina hebt gezet en uiteraard staat hij nu bij mijn favorieten! Berti

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten