1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Duitse keuken
  5. sauerbraten, ook wel zoer vleis

sauerbraten, ook wel zoer vleis

  • Duits, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 22-12-2002

Ingrediënten 4 personen


1 kg mager runderstoofvlees. 1/4 l rode wijn 1/4 l wijnazijn. 1/2 l water 2 laurierblaadjes 8 jeneverbessen. 4 pimentkorrels 1 tl peperkorrels. zout peper beetje suiker 60 gr boter of paar el olie. zakje soepgroenten 60 gr gekruimelde ontbijtkoek 1 el appelstroop. 1/8 l zure room 150 gr rozijnen 1 appel ,geschild en in blokjes gesneden.



Een heerlijk recept

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe voor de marinade rode wijn, wijnazijn en water in een pan met de laurierblaadjes jeneverbessen en piment en peperkorrels. breng alles aan de kook en laat de marinade afkoelen. doe het vlees in een schaal en de marinade eroverheen. het vlees meot helemaal bedekt zijn . zet het afgedekt twee dagen in de koelkast. keer het een paar keer per dag.

Bereidingswijze

Haal voor het braden het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. schroei het vlees in de boter dicht en bestrooi het met zout en peper. voeg de soepgroenten toe en bak deze kort mee. giet de marinade in de pan en roer de verkruimelde ontbijtkoek erdoor. en de appelstroop.
laat het zeker 1 tot 2 uur smoren op een laag vuur.
haal het vlees eruit, zeef de jus. voeg er dan zure room ,suiker en evt zout en peper toe.
kook de jus nog 10 min. leg het vlees evt in plakken gesneden op een schaal en schenk de saus erover.

Serveertip

Leker met rode kool en appelcompote en aardappelpuree



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bellie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bellie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top