1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pasta alla Cacciatoria

Pasta alla Cacciatoria

Door: ellenl

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-12-2002

Ingrediënten 2 personen


40ge gedroogde paddestoelen (of een mix van diverse verse paddestoelen).
1 worteltje
1/2 dl rode port
1 dl rode wijn
mespuntje gemalen komijn
1 theelepel bruine basterdsuiker
enkele jeneverbessen
1 kruidnagel
wat rozemarijn
klein takje tijm
klein blaadje laurier
4 dl wildfond
1/2 plakje peperkoek
500g Parpadelle (of Tagliatelle)
Zeezout
Scheutje olijfolie
peper
Room naar smaak
Witte wijn



Winterse jagerspasta van Pasta e Basta

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat gedroogde paddestoelen 1 uur in heet water wellen.
Maak het worteltje schoon en snijd in stukjes.
Doe de port en de rode wijn in een pan en voeg het worteltje / de komijn / basterdsuiker / jeneverbessen / kruidnagel / rozemarijn / tijm en het gekneusde blaadje laurier toe. Laat dit alles tot tweederde inkoken en zeef het vocht.
Voeg de wildfond en de verkuimelde koek toe.

Bereidingswijze

Gedroogde paddestoelen:
Haal de gedroogde paddestoelen uit het weekvocht en zeef het vocht. Snijd ze eventueel wat kleiner en leg ze in de saus. Voeg 1/2 dl. van het weekvocht toe en laat de saus nog +/- 10 min pruttelen.

Verse paddestoelen:
Veeg de paddestoelen schoon met een borsteltje (niet onder de kraan!) en snijd ze in stukken. Bak de paddestoelen op hoog vuur in een scheutje olijfolie en blus af met witte wijn en laat inkoken tot er bijna geen vocht meer te zien is. Kruiden met verse peper en zeezout uit de molen. Voeg de fondsaus toe en laat het geheel heet worden en even doorkoken. Naar smaak een scheutje room toevoegen (ook om de saus een beetje te binden).

Kook ondertussen de pasta beetgaar (500g voor 3 personen).

Dien in diepe borden op. Een schep pasta met een schep saus. De pasta mag niet drijven in de saus. De saus moet zich om de pasta hechten.

Serveertip

Lekker met een donkere salade;

Babyleaves sla
1 Gebraden paprika
1 bakje romaatjes (of Cherrytomaatjes)
1 blikje artisjokharten
1 bakje italiaanse mix (groen en garneren serie van AH)
1 bakje Pestodressing (kant-en-klaar AH)

Wijntip:
Buzet of een zware bourgogne



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ellenl
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top