1. Home
  2. Recepten
  3. Multi-culturele keuken
  4. Gegratineerde oesters "Super feestelijk"

Gegratineerde oesters "Super feestelijk"

  • Multi-cultureel, Feestmaaltijd
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-12-2002

Ingrediënten 4 personen


12 verse Zeeuwse oester/2 tomaten/zout/peper/1 citroen/125 ml slagroom/1 eetl fijngehakte basilicum/25 g verse parmezaanse kaas/75 g veldsla



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de oesters 1 voor 1 open:houd de oesters met 1 hand tussen een dubbelgevouwen theedoek zo vast,dat de platte schelp boven zit.Steek met een oestermes of een stevig puntig mes in het scharnier en maak met een draaibeweging de schelp open.Verwijder de platte schelpen en maak de oesters in de bolle schelpen los.Zet de schelpen met oester op de bakplaat.Verwarm de grill voor op de hoogste stand.Ontvel de tomaten,verwijder de zaadjes en snijd het vruchtblees in blokjes.Laat de blokjes op keukenpapier uitlekken.Bestrooi ze met zout en peper.Boen de citroen schoon en rasp er 2 theel gele schil af.Klop de slagroom half stijf en schep het basilicum met de citoenrasp en enkele druppels citroensap erdoor.Verdeel de blokjes tomaat over de oesters en schep de room erop.Strooi de parmezaanse kaas erover.Schuif de bakplaat ca 15 cm onder het hete grillelement en laat de oesters in ca 5 min goudbruin en gaar worden.Verdeel de veldsla over 4 borden of een schaal en zet de oesterschelpen erop.

Serveertip

Bij een pure oester schenk je een zilte strakdroge wijn.Wordt de oesters gegratineerd,dan mag de wijn wat ronder zijn.Bijv. Pinot Blanc dAlsace heeft die eigenschap



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van msweersgehl


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van msweersgehl
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top