1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Hessische Kaneelwafels

Hessische Kaneelwafels

  • Duits, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-12-2002

Ingrediënten


70 gr zachte boter
80 gr suiker
4 eierdooiers
eiwit van 4 eieren
zout
snufje bakpoeder
1 tl gemalen kaneel
1 el slagroom of melk
200 gr bloem
125 ml bronwater (of witte wijn)
(met bronwater blijven de wafels lichtbruin)
poedersuiker om te bestrooien


Verder heb je nodig


Wafelijzer, garde


Heerlijke wafels voor de feestdagen of gewoon zomaar.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kluts de eierdooiers. Roer de boter met een garde/mixer tot schuim. Roer het eigeel en de suiker er beetje bij beetje doorheen. Vermeng de bloem met zout, de bakpoeder en de kaneel en strooi het al roerend in de eiermassa. Roer de vloeistof er doorheen. Klop het eiwit stijf en schep het er doorheen.

Serveertip

Bestrooi de wafels met poedersuiker en serveer er een dot slagroom bij. Heerlijk!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van moniqueliedtke


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van moniqueliedtke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top