Grootmoeders konijnrecept.

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
Deel dit recept

Ingrediënten
4 konijnenboute (of 1 konijn in delen) olijfolie knoflook zeezout peper uit de molen 3 sinaasappels 75 gr. rozijnen ras al hanoet (kruidenmengsel, te koop bij Marokkaanse winkels) verse peterselie en koriander aardappelzetmeel 1 zakje amandelschaafsel cayennepeper 1 Turks brood.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven,braadpan.

Bereidingswijze

Dep de konijnenbouten droog. Verhit in een braadpan een bodempje olijfolie en bak hierin de bouten goudbruin. Knijp er 1 teen knoflook boven uit, doe er wat zout op en maal er wat peper over. Pers 2 sinaasappels uit en voeg het sap toe met de rozijnen, 1 laurierblad en 2 el ras al hanoet. Knip blad en stelen van 1 tak peterselie en 5 takjes koriander fijn en voeg deze toe.
Dek de pan af en stoof het konijn in 1 uur zachtjes gaar (in snelkookpan is dit 20 min.). Verwarm de oven voor op 200? C. Neem het vlees uit de pan en houd het warm op een schaal. Zeef het braadvocht en schenk het terug in de pan, bind het met een papje van 2 el aardappelzetmeel en 4 el koud water. Knip nog wat kruiden fijn. Rooster 4 el amandelschaafsel al omschuddend in een droog verhitte koekenpan goudbruin en neem ze dan direct uit de pan. Leg het brood 5 min. in de hete oven, zodat het warm wordt en de korst knapperig. Breng de saus op smaak met zout en cayennepeper. Schenk de saus over het vlees en strooi de kruiden en het amandelschaafsel erover.

Serveertip

Serveer met in punten gesneden brood.
Lekker met gestoofde gemengde groenten als aubergine, ui, paprika, tomaat en courgette.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ghislaine000 avatar
ghislaine000

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten