1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Zwaardvis met tomatensaus

Zwaardvis met tomatensaus

Door: marcdepester

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-12-2002

Ingrediënten 4 personen


-4 plakken zwaardvis
-50 g boter,peper en zout
SAUS:
-1 blik tomatenblokjes
-50 g boter
-1 ui (fijngesneden)
-1 teentje knoflook (uitgeperst)
-1 dl droge witte wijn
-1 th lepel citroensap
-1 th lepel suiker
-1 eetlepel Italiaanse kruiden
-peper en zout



Pittig en eenvoudig visgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-smelt de boter in een pan en fruit de ui
-pers de look erbij en doe de tomatenblokjes met sap erbij
-laat 5 min pruttelen
-voeg de wijn,citroensap,suiker en Italiaanse kruiden erbij en zout en peper naar eigen smaak
-laat de saus 15 min zachtjes koken
-spoel de vis onder koud water af en dep hem droog
-smelt de boter en bak de vis aan beide kanten lichtbruin en gaar

Serveertip

Verdeel over de borden de vis en schep de saus er rond
Geef er broccoli en pasta bij



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top