Konijn met appel (natriumarm)

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 20-12-2002

Voor 2 personen

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 tam konijn
3 eetl olie

1 eetl citroensap

4 eetl ongezouten boter

1 eetl witte basterdsuiker

2 zure appelen

peterselie

1 laurierblad

2 theel maizena

3 eetl appelsap

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verdeel het konijn in stukken en smeer dit in met olie. Sprenkel er het citroensap over. Strooi er fijngehakte peterselie over. Verhit de boter in een pan en bak hierin de stukken konijn snel aan alle kanten bruin. Voeg de basterdsuiker en het laurierblad toe. Schil de appelen en snijd deze in grote stukken. Leg ze rond het konijn in de pan. Doe het deksel op de pan en laat het konijn in circa 40 minuten gaar stoven. Leg het konijn op een voorverwarmde schaal. Maak een papje van de maizena en het appelsap en bind hiermee de jus.

Serveertip

Schenk de saus over het konijn.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten