Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gehaktbrood in bladerdeeg met appel-cranberriecompote

Gehaktbrood in bladerdeeg met appel-cranberriecompote

Door: orphan

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 20-12-2002

Ingrediënten 12 personen


6 plakjes diepvries bladerdeeg; 1 eetlepel boter of margarine; 1 dunne prei; 2 stengels bleekselderij; 2 eieren; 1 kilo rundergehakt; 1 pakje prei-cremesoep(Honig); 3 eetlepels koffieroom; 4 eetlepels paneermeel; peper; ca. 1 eetlepel bloem


Verder heb je nodig


Cakevorm; mes; pan met dikke bodem; vergiet; garde; deegroller; kwastje; aluminiumfolie


Kerstbuffet, ideaal als u met de hele familie eet!
Kerst viert u het liefst met de hele familie en er eten ook kinderen mee? Ideaal is dan een 'lopend' buffet. Alles van tevorenmaken, mooi schikken op tafel en iedereen neemt wat hij lekker vindt. Met dit kerstbuffet hebt u het complete draaiboek bij de hand.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Vet een cakevorm met een inhoud van ca. 1? liter in met boter. Maak de prei schoon en snijd het groene gedeelte eraf. Was de stengels bleekselderij en verwijder de harde nerven. Kook de prei-en bleekselderijstengels ca. 5 minuten in een pan met ruim water. Laat ze in een vergiet goed uitlekken. Klop de eieren los. Meng het gehakt met 3/4 deel van het geklopte ei, het pakje soep, de room, het paneermeel en voeg naar smaak peper en zout toe. Leg 4 plakjes bladerdeeg op elkaar op een met wat bloem bestoven aanrecht. Rol het deeg uit tot een lap van ca. 30x40 cm. Bekleed de cakevorm met de deeglap. Vul de vorm met 1/3 van het gehaktmengsel en leg er de prei op. Verdeel hier weer 1/3 van het gehaktmengsel over en leg er vervolgens de bleekselderijstengels op. Dek deze af met de rest van het gehaktmengsel. Rol de laatste 2 bladerdeegplakjes uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een langwerpige lap iets groter dan de bovenkant van de vorm. Dek de vorm hiermee af. Druk het deeg goed aan. Bestrijk het bladerdeeg met de rest van het losgeklopte ei.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak het gehaktbrood in het midden van de oven in ca. 60 minuten gaar. Dek de vorm, wanneer de bovenkant te donker dreigt te worden, met aluminumfolie af.

Serveertip

NB: u kunt de bovenkant van het gehaktbrood versieren met blaadjes of sterretjes die u uit de restjes van het bladerdeeg snijdt. Plak de figuurtjes met wat water vast op het bladerdeeg en bestrijk ze daarna met een beetje losgeklopt ei.
Bevat p.p. ca.: 1225kj/290kcal.; eiwit 20 gram; vet 17 gram; koolhydraten 14 gram--------------------------------------------------------------------------------------------
Voor de compote: ? zakje cranberries; 2 eetlepels suiker; 1 pot appelcompote a 370 gram; 1 theelepels kaneelpoederBereiden: was de cranberries, haal de lelijke eruit en breng ze met de suiker en 2 eetlepels water langzaam aan de kook. Laat ze 10 minuten zachtjes koken en neem de pan van het vuur. Schep de appelcompote en het kaneelpoeder erdoor en laat de compote afkoelen.
Bevat p.p. ca.: 135kj/32kcal.; eiwit 0 gram; vet 0 gram; koolhydraten 8 gram



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top