1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Kalkoen
  5. Kalkoen

Kalkoen

Door: wcob

  • Amerikaans, Feestmaaltijd
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 19-12-2002

Ingrediënten 4 personen


*Kalkoen van 6 kilo *Boter *Vulling (bv 1 ui, 1 selderijstengel, 1 wortel) *peper en zout


Verder heb je nodig


Grote ovenschaal, thermometertje voor vlees, keukengaren


Kalkoen uit de oven. Ook op mijn pagina: kalkoen vulling en cranberrysaus!!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Check je kalkoen! (soms zitten de ingewanden teruggestopt in de kalkoen, die moet je uit de holtes halen. Let op, je hebt TWEE holtes. Een bij de kop en een bij de kont)....
Kalkoen afspoelen en droogdeppen.

Bereidingswijze

1. Laat de oven voorverwarmen op 160 graden.
2. Vul de kalkoen met de grofgesneden groenten (ui, selderij en wortel)(beiden holtes)
3. Bind de pootjes tegen elkaar aan met het keukengaren, zodat de vulling er in blijft!
4. Smeer de hele kalkoen in met boter.
5. Bestrooi de kalkoen met zout en peper
7. Doe de kalkoen in de oven, in een Ovenschaal, onder los aluminiumfolie.
8. Ieder half uur met een kwastje opnieuw bedruipen met de gesmolten boter uit de ovenschaal.
9. Na drie en een half uur het folie verwijderen en de kalkoen aan de hitte blootstellen.
10. Na vier uur is de kalkoen klaar. De temperatuur IN de kalkoen moet zo'n tachtig graden zijn!

Serveertip

Serveer de kalkoen met cranberrysaus, appelmoes, aardappelpuree, gekookte worteltjes, dikke jus. Je hebt nu een echt Thanksgivingsdiner!



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wcob
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top