6 eetlepels witte basterdsuiker
2 eetlepels kaneelpoeder
5 appels (Goudreinetten)
1 ei
250 gr zelfrijzend bakmeel
zout
flesje pils
frituurolie
poedersuiker
Appelboor, schuimspaan, keukenpapier
Appelbeignets met pils
20 stuks
In diep bord basterdsuiker en kaneel door elkaar roeren. Appels schillen.
Met appelboor klokhuizen eruit boren. Appels elk in 4 plakken snijden.
Appelplakken door suiker-kaneelmengsel wentelen. Boven kom bakmeel en 1 theelepel zout
zeven. in midden kuiltje maken. Ei in kuiltje schenken.
Al roerend pils toevoegen. Ca. 5 minuten blijven roeren tot glad beslag ontstaat.
Vergiet bekleden met keukenpapier.
In frituurpan olie verhitten tot 175 C of tot er witte damp vanaf komt.
Met vork appelplakken door beslag halen en in hete olie laten glijden.
Met 4 tegelijk appelbeignets in ca. 4 minuten goudbruin frituren,
halverwege met vork keren. Appelbeignets met schuimspaan uit pan nemen en
in vergiet laten uitlekken.
Appelbeignets op schaal leggen en bestrooien met poedersuiker.
gerrit_janleusink734 01-01-2018
Gisteren gemaakt. Zijn als erg lekker ontvangen. Wel gemaakt met Jonahgold ipv goudreinet. Ik vond zelf met name het dijjere beslag en daardoor stevige deeg erg goed gelukt.
ahooijer 31-12-2014
heelijk, gemaakt met donker bokbier
jeetje12 28-12-2013
Heb het recept zojuist uitgeprobeerd, ik moet zeggen dat de appelbeignets super lekker zijn.
Mcs74 31-12-2012
Hallo Omalidy,
Ik heb net de appelbeignets gebakken.
En natuurlijk gelijk 1 gegeten. Ze zijn verrukkelijk.
Bedankt voor het super goede recept
moniquek1 31-12-2009
hallo omalidy
heb het vandaag voor het eerst gemaakt maar met een pak van koopmans en goudreineten bleven in het frituur mandje kleven ik had ze er 3 min in maar dit was al te lang hoop het volgend jaar anders te doen groetjes monique