50 g suiker
2 el bloem
1 mespunt kaneel
1 mespunt nootmuskaat
12 plakjes diepvriesbladerdeeg
grote, lichtzure appel
1 el citroensap
Bladerdeeg appelflappen uit de oven; geen luchtjes!!!
12 stuks
De suiker, de gezeefde bloem, de kaneel en de nootmuskaat in een schaal doen en goed door elkaar mengen.
De bevroren bladerdeegplakjes naast elkaar laten ontdooien.
De appel wassen, in vieren snijden en het klokhuis verwijderen.
De partjes grof raspen.
Mengen met het citroensap en aan het bloem-suikermengsel toevoegen.
Goed mengen.
De oven voorverwarmen op 180 C.
Een bakplaat met bakpapier bedekken.
1 eetl. appelvulling op het midden van ieder plakje leggen.
De randen bestrijken met een beetje water.
Vervolgens elk plakje dubbelklappen tot een driehoek en hierbij de randen goed aandrukken.
De appelflappen op de bakplaat leggen.
In de oven (gas 2-3 ; hetelucht 180 C) in ca. 20-25 min. goudbruin bakken.
Laten afkoelen op een keukenrooster.
Variaties.
In plaats van met appel kunt u het bladerdeeg ook met peer vullen.
Een snelle variant maakt u door een jam naar keuze te gebruiken.
adeline_a 11-03-2011
Lijkt me lekker, dankje!
Groetjes, Adeline
sugari 28-12-2004
Neem dit mee ga het staks meteen proberen
bedankt .Wens je een mooi 2005 toe en veel geluk
Groetjes Ine
amensame 22-11-2004
Dit recept neem ik mee en ga het uitproberen. Hartelijk bedankt. groeten van Nolly.