Gevulde Kiprollade met ham, noten en kipgehakt

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Voor niet al te veel geld kan je al een culinair hoogstandje op tafel zetten.
Deze rollade is gevuld met pistachesnoten, kipgehakt en wat groenten. Wordt in de oven bereid in de Witte wijn met bouillon.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden

Bereidingswijze

Snijd de ham in dobbelsteentjes.Pel de pistachenoten. Snipper de sjalotjes fijn snijd de prei (het wit) in kleine reepjes samen met de wortelen. Stoom ze 5 minuten of blancheer ze in 3 minuten. Laat ze goed uitlekken en wat afkoelen.
Vermeng het gehakt met het ei, de room, de sjalotsnippers, de ham en de pistachenoten. Kruid met peper en zout.
Leg de kippenborst op een stuk keukenfolie(plastic) doe er overheen nog een stuk plastic folie. En sla de kipfilet wat plat.
Bestrijk de kipfilet met het gehaktmengsel. Leg er de groentereepjes op.
Rol stevig op en bind samen met keukengaren (bindtouw). Leg de rol in een ovenschaal. Giet er de wijn en de bouillon bij. Zet 50 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.
Draai de rollade af en toe.

Serveertip

Lekker met een goed glas wijn

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marianneoud avatar
marianneoud

Doorsturen

Home Recepten