1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. eendenborst met portsaus

eendenborst met portsaus

Door: jameson2

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-12-2002

Ingrediënten 2 personen


2 eendenborst filets
150 ml port
1 sinaasappel
1 kaneelpijpje
5 kruidnagelen
speculaas



Eendenborst met heerlijke kruidige portsaus met speculaas

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de port en doe er de kruidnagelen, het kaneelpijpje en wat geraspte sinaasappelschil toe. Laat dit ca 1.5 uur trekken op een theelichtje.

Bereidingswijze

Zeef de voor behandelde port en verwarm het op het fornuis. Voeg water toe tot de smaak goed is. bindt de saus met fijngemaakte speculaas.
Bak de eendenborst op de velkant ongeveer 8 minuten. Daarna nog enkele minuten op de andere zijde.

Serveertip

Serveer de eendenborst in plakken gesneden met de portsaus erover.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jameson2
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top