Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Tiramisu
  6. Italiaanse Tiramisu

Italiaanse Tiramisu

Door: abosmana

  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 18-12-2002

Ingrediënten 6 personen


2 vanille toetje (met slagroom)
1 bakje mascarpone
40 gr suiker
2 pakken lange vingers
2 kopjes zeer sterke koude koffie
koffielikeur, amaretto of rum
cacaopoeder


Verder heb je nodig


Glazen cakeschaal of lage vierkante schaal


Verrukkelijk dessert, Eenvoudig te maken

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Klop de mascarpone met de suiker en roer dan de vanilletoetjes erdoor
2. Meng in een kannetje de koffie met de likeur.
3. Leg een laag lange vingers in een glazen cakevorm of rechthoekige schaal. Bedruppel de lange vingers met het koffiemengsel. Schep hierop de helft van het mascarponemengsel. Leg hierop weer een laag lange vingers en bedruppel de lange vingers weer met het koffiemengsel. Dek het geheel af met de rest van het mascarponemengsel.
4. Laat de tiramisu minimaal 1 uur in de koelkast opstijven.
5. Bestuif de tiramisu vlak voor het serveren dik met cacaopoeder.

Serveertip

Snijd de tiramisu aan tafel in stukken.
Ook lekker met geslagen room erbij en een bolletje vanille ijs.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van abosmana
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top