Varkenshaasjes met mozzarella, Pesto en Tomaten
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Een vleesschotel die op het laatste moment nog 10 minuten in de oven gaat.
De varkenshaas wordt ingesmeerd met de pesto met knoflook en wordt overdekt met de Mozzarella en koksroom.
Ingrediënten 4 recipe.people
ca. 700 gram varkenshaas 1 potje pesto (of zelf gemaakt)8 tomaten 2 bolletjes mozzarella 3 el basilicum fijngehakt ca. el. olijfolie 4 teentjes knoflook uit de knijper beetje tijm. ca. 125 ml koksroom 50 gram pijnboompitten geroosterd.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 758,45 kcal |
Koolhydraten | 13,31 g |
Eiwitten | 60,94 g |
Vetten | 50,44 g |
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Bereidingswijze
Bak de varkenshaasjes langs beide kanten bruin en haal ze uit de pan. Ontvel en ontpit de tomaten en snijd deze in blokjes., Snijd de varkenshaasjes in plakjes van ca. 2 ca. Roer de knoflook , basilicum en tijm door de pesto. Smeer het vlees in met de pesto. Doe het vlees in een ingevette ovenschaal. Doe onderin de ovenschaal de tomatenblokjes en leg daarop het vlees met de ingevette pesto. Bedek nu met de mozzarella. Schenk nu de koksroom er over en strooi de geroosterde pijnboompitten er over.
Zet het gerecht zo?n 10 minuten in de voorverwarmde oven.