1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Ossenhaas
  6. Ossenhaas op een bedje van peultjes met een Amarettoroomsaus

Ossenhaas op een bedje van peultjes met een Amarettoroomsaus

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-12-2002

Ingrediënten 4 personen


4 ossenhaasjes 50 gram bospadenstoelen 1 heel klein preitje 1 kleine artisjok 2 gepelde tomaten wat groene peperkorrels 2 dl. koksroom 2 dl amaretto likeur (kan ook een andere nemen hoor) peper,zout en verse basilicum 200 gram peultjes 2 tl honing



Echt een recept voor de feestdagen. De ossenhaas wordt geserveerd op een bedje van peultjes (met wat honing) en dan wordt heel sierlijk de ossenhaas er op gelegd en de saus er over gedrapeerd,

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak de peultjes in ca. 6 min in wat boter of olijfolie. Doe er 2 tl honing bij. Verhit de boter in een pan en bak de ossenhaas goudbruin. Voeg daarna de paddestoelen, preen artisjok toe. Voeg voor het einde van de bereiding de tomaten toe, plet de peperkorrels en voeg de room en de Amaretto toe. Op smaak brengen met zout en peper. Serveer de saus gedeeltelijk op de peultjes en leg dan de ossenhaas op het bord en decoreer het bord met de rest van de saus. Bak er lekker bijvoorbeeld aardappelkroketjes bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top