1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Haasbiefstukje overgoten met een Madera-Champignonsaus

Haasbiefstukje overgoten met een Madera-Champignonsaus

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-12-2002

Ingrediënten 4 personen




Dit is een rececpt voor een echt feestmaal! Of het nou kerst pasen of pinksteren is! Je kan er natuurlijk ook van maken om wekelijks feest te vieren. Wij smulwebbers zijn natuurlijk wel levensgenieters. Misschien moeten we wat meer sporten!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bak de champignons 5 minuten in 2 el boter met 1 el olijfolie tot ze lichtbruin zijn. Bestrooi ze met zout en peper en zet ze apart.
Droog het vlees met de keukenpapier.
Doe 2 el boter en 1 el olijfolie in de koekenpan en bak de biefstuk erin ca. 3-4 minuten aan iedere kant voor medium gaar.
Dat is het geval als ze wat veerkrachtig aanvoelt. Neem de pan van het vuur en bestrooi met peper en zout en leg de biefstukjes even op aluminiumfolie en pak deze in.
Giet het vet uit de pan en doe de fond en de tomatenpuree erin. Kook op een hoog vuur al schrapend in tot 4-5 el. Roer het bindpapjes (madera) door de saus en laat 1 minuut inkoken om de alcohol iets te laten verdampen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top