Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Gecarameliseerde ham met rode uien "marmelade"

Gecarameliseerde ham met rode uien "marmelade"

Door: mrs-santa

  • Engels
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 17-12-2002

Ingrediënten 10 personen


1 stuk gepekeld varkensvlees, van de bil gesneden, van ca. 2 kg.
1 grote ui50 gr. kruidnagels1 wortel2 takjes tijm3 eetl.
mosterd3 eetl. honing2 theel. gedroogde tijmVoor de rode
uienmarmelade:1 kg rode uien4 eetl. zonnebloemolie2 dl.
rode wijnazijn



Ontdek meer:

Voorbereiding

De rode uien "marmelade":
De uien in dunne ringen snijden en in olie circa 5 minuten zachtjes
bakken.De pan afdekken en de uien, heel zachtjes, 45 minuten laten
garen.De azijn toevoegen en de uien nog 30 minuten zachtjes laten
pruttelen.

Bereidingswijze

De ham:
De ham in een ruime pan leggen, water erbij schenken tot de ham
onderstaat.In de ui 2 kruidnagels steken en ui, wortel en takjes
tijm in de pan bij de ham leggen.Het water verwarmen tot circa 80 graden
(controleren met thermometer).De ham op deze temperatuur in circa 1
uur en 15 minuten laten garen.Laat de ham in het kookvocht afkoelen.
Tot gebruik op een koele plaats, in het vocht, bewaren.De oven
voorverwarmen op 190 graden.Het vlees uit het vocht nemen.Zwoerd
en een dun laagje van de vetlaag verwijderen.In de rest van de
vetlaag, tot op het vlees, een ruitpatroon snijden en in elke ruit een
kruidnagel steken.Mosterd, honing en gedroogde tijm mengen en de
ham ermee inwrijven.De ham in het midden van de oven 25-30 minuten
verwarmen, enkele malen met het mosterdmengsel bestrijken.Serveer de
ham met rode uien "marmelade".

Serveertip

Tip:
Bestel de ham ruimschoots op tijd bij de slager.Vraag om een stuk
vlees van de bil met aan een kant een vetrand met zwoerd.Laat het
vlees zouten (pekelen).Voor het zouten moet u rekenen op ongeveer
1 dag per 500 gram dus: 2 kg vlees 4 dagen van tevoren bestellen.Prettig Kerstfeest !



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mrs-santa
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top