1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Zalm
  6. Mousse van zalm

Mousse van zalm

Door: ghislaine000

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 17-12-2002

Ingrediënten 4 personen


213 gram zalm (blik) 1 blaadje gelatine 2 eetlepel(s) mayonaise 3 eetlepel(s) room (zure) 1.50 eetlepel(s)tomatenketchup 1.50 eetlepel(s) Sherry (medium) naar smaak peper naar smaak zout.


Verder heb je nodig


Keukenmachine of mixer (staaf).


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de zalm uitlekken. - Week de gelatine in ruim koud water. - Verwijder de velletjes en de graatjes van de zalm.

Bereidingswijze

. - Pureer de zalm met de mayonaise, de zure room en de tomatenketchup in een keukenmachine of met behulp van een staafmixer. - Verwarm de scherry en los, van het vuur af, de gelatine erin op. - Spatel het gelatine mengsel door de mousse. - Breng de mousse op smaak met peper en zout. - Laat de mousse in de koelkast in enkele uren op smaak komen.

Serveertip

Schep op 4 bordjes elk 1 a 2 bolletjes van de zalmmousse. - Garneer elk bordje met een plakje citroen en een takje peterselie. - Geef er geroosterd brood bij.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine000
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top