Rode linzensalade met geitenkaas
- Vegetarisch, Voorgerecht
- 60-120 min.
Ingrediënten 4 personen
100 g rode linzen1 teentje knoflook
1 tl mosterd
grof zeezout
1/2-1 el groene peperkorrels (potje)
5 el olijfolie
4 el citroensap
3 lente-uitjes, in ringen
1 kleine aubergine
4 el vloeibare honing
1 el lemon curd
80 g rucola
2 rijpe verse vijgen
2 kleine verse geitenkaasjes
4 takjes basilicum, blaadjes fijngesneden
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 310,17 kcal |
Koolhydraten | 32,75 g |
Eiwitten | 6,45 g |
Vetten | 15,78 g |
Benodigdheden
vijzel of keukenmachine
vergiet
wok
platte ovenschaal
Voorbereiding
(kan 1 dag van tevoren)
Kook de linzen in ruim water in ca. 20 min. gaar, laat ze uitlekken. Pureer in een vijzel of keukenmachine de knoflook, mosterd, 1 el zeezout en groene peper. roer 4 el olijfolie en 2 el citroensap door de peperpuree. Meng de peperpuree en lente-uitjes door de linzen. Snij de aubergine in kleine blokjes, bestrooi ze met wat zout en laat ca. 10 min. in een vergiet uitlekken. Dep de aubergines droog met keukenpapier. Verhit 1 el olijfolie in een wok en roerbak hierin de aubergineblokjes ca. 2 min. Neem ze uit de wok, laat afkoelen en schep ze luchtig door de linzensalade. Verwarm de honing, lemon curd en 2 el citroensap zachtjes, zodat de lemon curd smelt. Laat afkoelen en bewaar afgedekt op kamertemperatuur. Bewaar de linzensalade tot gebruik in de koelkast.
Bereidingswijze
Verwarm de grill voor. Verwarm de honingsaus op laag vuur. Verdeel de rucola over 4 borden. Schep de linzensalade voorzichtig om en verdeel over de bordjes. Halveer de vijgen en snij de geitenkaasjes horizontaal doormidden. Leg de geitenkaasjes en de vijgen met het snijvlak naar boven in de ingevette ovenschaal grill ze 2-3 min. tot de kaas zacht is. Leg op elk bord een halve vijg en daarop een plakje geitenkaas. Besprenkel met de honingsaus en bestrooi met de basilicum.