1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Franse keuken
  5. Blauwe Kaas met Dronken Rozijnen

Blauwe Kaas met Dronken Rozijnen

  • Frans, Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 16-12-2002

Ingrediënten 4 personen


1/4 l. rode port, 3 kruidnagels, 4 eetl. rozijnen, ca. 1/2 theel. versgemalen peper, 2 eetl. geschaafde amandelen, 60 g. roquefort, 60 g. magor, 60 g. blue stilton.



Een geweldig tussengerecht voor de liefhebbers van blauwe kaas! Makkelijk te maken, langer van tevoren voor te bereiden en heerlijk van smaak, kortom: een ideaal tussengerecht van het kerstdiner!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Breng de port in een steelpan aan de kook met de kruidnagels, rozijnen en peper. Ca. 2 minuten zachtjes doorkoken en pan van het vuur nemen. Laat de rozijnen minstens 4 uur weken. Rooster de amandelen in een droge koekepan goudbruin. Neem de kaas ca. 1 uur van tevoren uit de koelkast.

Bereidingswijze

Snijd de roquefort, magor en stilton in mooie plakjes of puntjes. Verdeel de rozijnen in port over 4 kleine schaaltjes of eierdopjes en zet die op 4 borden. Verdeel de kaas over de borden en strooi de amandelen erover.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van swanna


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van swanna
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top