Hertenbiefstuk in een Port Honingsaus

  • Frans,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-12-2002

Een echt feestelijk stukje vlees die je kan serveren met gebakken krieltje, een gekookt peertje en peultjes of sperzieboontjes.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 hertenbiefstukjes, 3 dl port, boter, 2 el honing, zout en peper, kastanjechampignons of een ander soort, 1 ui fijngemaakt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bak de biefstuk in de pan. Zorg dat je hem, niet te lang bakt en dat de biefstuk van binnen nog rood is. Ondertussen in andere pan flink wat boter verhitten en daar de uien en champignons fruiten. Breng op smaak met de kruiden. Voeg nu de honing en de port toe. Hou de biefstuk warm in wat aluminiumfolie en roer de saus nog 3 minuten door. Voeg of wat ijskoud boter toe of wat allesbinder om de saus een beetje te binden.

Bron

???

Serveertip

Staat heel leuk als je peultjes kookt en deze midden op het bord legt, daarop de biefstuk en er wat saus overheen schenkt. Daarnaast zet je het gekookte peertje!!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

kerst2012 avatar
kerst2012 18-12-2012

Wat wordt er bedoeld met `3 ml port`? 3 ml is wel erg weinig. Moet dit 3 eetlepels zijn?

kenzot avatar
kenzot 08-07-2012

Ik heb het gemaakt en het was zeer lekker. Wij hebben de biefstuk achteraf gesneden. Hierdoor werd de smaak van het vlees intenser

mrchocomel avatar
mrchocomel 19-11-2011

Oh ja, bakwijze voor het vlees ontbreekt in het recept! Wat peper en zout op de biefstukjes en dan op elke kant 3 minuten bakken op redelijk groot vuur. Vervolgens in zilverfolie gewikkeld en laten rusten terwijl je de saus afmaakt.

mrchocomel avatar
mrchocomel 19-11-2011

Vanavond recept gemaakt, was zeer lekker. Heb wel wat meer port gebruikt (ongeveer 10 ml) en de volgende keer ga ik een tikkeltje minder honing gebruiken. Tip: giet de jus van het vlees ook in de pan. Lekker met rösti`s en salade gegeten, had je zo in een restaurant kunnen krijgen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten