1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Hertenbiefstuk in een Port Honingsaus

Hertenbiefstuk in een Port Honingsaus

Door: marianneoud

  • Frans,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-12-2002

Ingrediënten 4 personen


4 hertenbiefstukjes, 3 dl port, boter, 2 el honing, zout en peper, kastanjechampignons of een ander soort, 1 ui fijngemaakt



Een echt feestelijk stukje vlees die je kan serveren met gebakken krieltje, een gekookt peertje en peultjes of sperzieboontjes.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak de biefstuk in de pan. Zorg dat je hem, niet te lang bakt en dat de biefstuk van binnen nog rood is. Ondertussen in andere pan flink wat boter verhitten en daar de uien en champignons fruiten. Breng op smaak met de kruiden. Voeg nu de honing en de port toe. Hou de biefstuk warm in wat aluminiumfolie en roer de saus nog 3 minuten door. Voeg of wat ijskoud boter toe of wat allesbinder om de saus een beetje te binden.

Serveertip

Staat heel leuk als je peultjes kookt en deze midden op het bord legt, daarop de biefstuk en er wat saus overheen schenkt. Daarnaast zet je het gekookte peertje!!

Bron

???



Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top