1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Toastjes met forelmousse

Toastjes met forelmousse

  • Nederlands, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 16-12-2002

Ingrediënten 10 personen


200 gram gerookte forelfilet
2 flinke eetlepels creme fraiche
verse dille
zout en peper
3 blaadjes gelatine


Verder heb je nodig


Keukenmachine


Ter vervanging van forel kun je ook gerookte zalm, makreel of paling gebruiken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Week de gelatine 10 minuten in koud water.

Bereidingswijze

Snij de forelfilets in stukken en maal fijn in de keukenmachine. Voeg creme fraiche, zout, peper en dille toe en laat de keukenmachine nog even draaien.
Neem 3 eetlepels van het mengsel, verwarm dit in een steelpannetje en laat er de gelatine in oplossen. Voeg dit weer samen met het andere mengsel en laat enige uren opstijven in de koelkast.

Serveertip

Met een mini ijstang kun je mooie bolletjes maken, leuk op een klein rond toastje (Bijvoorbeeld van Haust). Ter garnering kun je een takje dille gebruiken of zwarte of roze viseitjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van daan1111


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van daan1111
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top