Pannetone met Kastanjemousse

  • Italiaans, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 16-12-2002

Heerlijk winters dessert met klassiek Italiaanse kerstcake. Ideaal voor de kerst!

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1 medium pannetone (Italiaanse kerstcake)
1 eetlepel rum
450 gram mascarpone
285 gram gezoete kastanjepuree
290 ml slagroom (ongezoet, lobbig geklopt)
poedersuiker
85 gram pure chocolade, geraspt
boter (om in te vetten)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakring van 22 cm doorsnee (of bodemloze springvorm)
bakpapier

Voorbereiding

Klop de slagroom (zonder suiker) lobbig (=niet stijf).
Vet de bakring of springvorm-rand in met de boter en leg de ring of een vel bakpapier.

Bereidingswijze

Snijd een plak van de bodem van de pannetone of een aantal stukken om de bodem van de ring te bedekken. Besprenkel de plak met wat rum.
Meng de mascarpone met de kastanjepuree en vouw vervolgens voorzichtig de geslagen room erdoor.
Schep het mengsel in de vorm over de panettone-bodem. Strijk de bovenkant glad. Zet weg in de koelkast om op te stijven.
Haal vlak voor het serveren de taart uit de koelkast. Verwijder de ring (dat gaat makkelijk met een warme theedoek erom).
Decoreer de taart met geraspte chocolade en poedersuiker.

Serveertip

Serveer er eventueel nog wat lobbige slagroom bij.
Extra speciaal maak je het door de bovenkant met een sjabloon, poedersuiker en cacao te versieren. Bijv. met een kerstboom.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten