Gemarineerde halloumi-spiesjes

  • Mediterraan,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 15-12-2002

Een barbecuegerecht met halloumi, een pittig, stevig en toch zacht kaasje uit Cyprus. Start een dag van tevoren! Het kaasje is bij sommige speciaalzaken of grotere supermarkten verkrijgbaar, welhaast zeker indien deze Turks of Grieks zijn.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 halloumi kaas (250-300 gr.)
1 paprika, middelgroot
1 rode ui, middelgroot
4 champignons, middelgroot

voor de marinade:
55 ml. olijfolie, extra vierge
1 teentje knoflook
1 tl. verse tijm
1 tl. verse oregano, fijngehakt
1 tl. verse rozemarijn, fijngehakt
1 tl. verse munt, fijngehakt
1 tl. platte peterselie, fijngehakt
sap van een limoen
versgemalen peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
barbecue
NB: 1 tl. = 5 ml.

Voorbereiding

De halloumi in blokje van ca. 2,5 cm. snijden. De paprika en de ui in stukken van ongeveer dezelfde grootte als de halloumi snijden. De kruiden en de knoflook fijnhakken.

Bereidingswijze

Olie, limoensap, kruiden, knoflook en wat peper door elkaar mengen. De kaas, paprika en ui goed door de marinade mengen en 24 uur in de koelkast laten intrekken.
De kaas- en groentestukjes afwisselend op twee metalen pennen van ca. 30 cm. lengte steken met aan het begin en eind een champignon. De spiesjes dan op een houtskoolgrill leggen en regelmatig draaiend ca. 10 min. grillen. Gedurende die tijd met de marinade bestrijken.

Bron

website over Cyprus

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten