1. Home
  2. Recepten
  3. Halloumi kaas
  4. Gegrilde halloumi met pikante dressing

Gegrilde halloumi met pikante dressing

  • Mediterraan, Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 15-12-2002

Ingrediënten 4 personen


220 gr. halloumi kaas
3 el. olijfolie extra vierge
1 el. witte wijnazijn
1 tl. citroenrasp
1 el. citroensap
1 tl. (liefst vers)gemalen korianderzaad (ketoembar)
1 el. fijngehakte korianderblad
1 teen knoflook, fijngehakt
1 tl. grove mosterd
1 el. kappertjes
zout, versgemalen zwarte peper
ter garnering: koriander of platte peterselie


Verder heb je nodig


Grillpan of grill

NB: 1 tl. = 5 ml.


Een voor- (of lunch)gerecht met halloumi, een pittig, stevig en toch zacht kaasje uit Cyprus. Het leent zich uitstekend om (kort) te bakken of te grilleren. Het kaasje is bij sommige speciaalzaken of grotere supermarkten verkrijgbaar, welhaast zeker indien deze Turks of Grieks zijn.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rasp en pers de citroen. Hak de knoflook en het korianderblad fijn. Maal het korianderzaaad. Snijd de halloumi in vier plakken.

Bereidingswijze

Doe alle ingrediƫnten behalve de halloumi in een kom en meng dit goed. Gril de plakken halloumi aan beide zijden goudbruin en leg ze vervolgens op voorverwarmde borden. Sprenkel er de dressing over en garneer met koriander of peterselie.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Geef er geroosterd brood bij.

Bron

Website over Cyprus



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van albondigas


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van albondigas
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top