Gebakken halloumi in limoensaus

  • Mediterraan, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 15-12-2002

Een bijgerecht met halloumi, een pittig, stevig en toch zacht kaasje uit Cyprus. Het leent zich uitstekend om (kort) te bakken of te grilleren. Het kaasje is bij sommige speciaalzaken of grotere supermarkten verkrijgbaar, welhaast zeker indien deze Turks of Grieks zijn.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr. halloumi kaas (2 × 250 gr.)
1 bosje munt
2 sjalotten
cayennepeper
1 limoen
3 el. boter
200 gr. crème fraîche
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

De sjalotten en de munt fijnhakken. De halloumi droogdeppen, in dobbelsteentjes snijden en met weinig cayennepeper bestrooien. Limoen onder warm water goed afborstelen, drogen, de schil er afraspen en uitpersen.

Bereidingswijze

In een koekenpan met 2 el. boter de halloumi-blokjes onder voortdurend roeren 5-7 min. bakken en daarna uit de pan nemen. De rest van de boter toevoegen en da sjalotten met de munt stoven totdat de sjalothes glazig zijn. Dan de crème fraîche, limoensap en limoenrasp toevoegen en op hoog vuur iets laten inkoken. Vervolgens de halloumi-blokjes erdoor mengen en die warm laten worden. Direct serveren.

Bron

website over Cyprus

Serveertip

Smaakt goed met tagliatelli of andere lintpasta.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten