Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Chileense keuken
  4. Soep
  5. Chileense zeepaling soep

Chileense zeepaling soep

Door: marcdepester

  • Chileens, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-12-2002

Ingrediënten 4 personen


-750 g panklare zeepaling in moten van 5 cm
-sap 1 citroen
-3 uien (fijn gehakt); 3 knoflooktenen (pers)
-zout
-4 tomaten (ontveld, ontpit)en in blokjes
-4 eetlepels olie
-1 1/4 l hete visbouillon
-1/4 l witte wijn
-zwarte peper
-1 rode en 1 groene paprika (in stukjes)
-1 eetlepel paprikapoeder
-2 eetlepels tomatenpuree
-1 blik mais (350 g)
-cayennepeper



Een land zoals Chili, met meer dan 4000 km zeekust, moet wel een erg goede viskeuken hebben; het bewijs is alvast deze pittige soep

Ontdek meer:

Voorbereiding

-de vis droogdeppen en op een schaal leggen en bestrooien met citroensap, afdekken en 15 min laten staan

Bereidingswijze

-ui en geperste look in de hete olie fruiten, tot ze glazig zijn (3 min)
-stukjes tomaat bijvoegen en al roerend nog 5 min meefruiten
-de hete bouillon en de helft van de wijn er bij gieten
-laat alles 10 min zachtjes koken
-kruiden met peper en wat zout
-de stukjes paprika en de vismoten en de tomatenpuree en paprikapoeder bijvoegen
-de vis tegen de kook aan gaar laten worden in 15 min; daarna mengen met de uitgelekte mais en de resterende wijn
-afkruiden met cayennepeper en wat zout naar smaak
-de soep nog een keer tot het kookpunt verhitten

Serveertip

Heet serveren met stokbrood



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top