-750 g panklare zeepaling in moten van 5 cm
-sap 1 citroen
-3 uien (fijn gehakt); 3 knoflooktenen (pers)
-zout
-4 tomaten (ontveld, ontpit)en in blokjes
-4 eetlepels olie
-1 1/4 l hete visbouillon
-1/4 l witte wijn
-zwarte peper
-1 rode en 1 groene paprika (in stukjes)
-1 eetlepel paprikapoeder
-2 eetlepels tomatenpuree
-1 blik mais (350 g)
-cayennepeper
Een land zoals Chili, met meer dan 4000 km zeekust, moet wel een erg goede viskeuken hebben; het bewijs is alvast deze pittige soep
-de vis droogdeppen en op een schaal leggen en bestrooien met citroensap, afdekken en 15 min laten staan
-ui en geperste look in de hete olie fruiten, tot ze glazig zijn (3 min)
-stukjes tomaat bijvoegen en al roerend nog 5 min meefruiten
-de hete bouillon en de helft van de wijn er bij gieten
-laat alles 10 min zachtjes koken
-kruiden met peper en wat zout
-de stukjes paprika en de vismoten en de tomatenpuree en paprikapoeder bijvoegen
-de vis tegen de kook aan gaar laten worden in 15 min; daarna mengen met de uitgelekte mais en de resterende wijn
-afkruiden met cayennepeper en wat zout naar smaak
-de soep nog een keer tot het kookpunt verhitten
Heet serveren met stokbrood