Aardbei mascarpone tiramisu

  • Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Aardbei mascarpone tiramisu

    Aardbei mascarpone tiramisu

    Aardbei mascarpone tiramisu

Nagerecht. Handig al een dag tevoren voor te bereiden. Ziet er zeer feestelijk uit.

Deel dit recept

Ingrediënten 7 personen
bekertje slagroom 250 ml, 50 g en nog wat om te bestrooien poedersuiker, 250 ml mascarpone, 4 eetlepels biologische aardbeienjam, 500 gram aardbeien, 100 g lange vingers, 2 eetlepels sinaasappellikeur, 100 g cantuccini (koekjes)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 467,01 kcal
Koolhydraten 40,17 g
Eiwitten 5,58 g
Vetten 30,19 g
Benodigdheden
lage schaal 24 x 24 cm. of langwerpige schaal.

Bereidingswijze

kan 1 dag van tevoren worden klaargemaakt. slagroom met suiker stijfkloppen. mascarpone erdoor mengen. aardbeien jam losroeren, toevoegen. niet gladroeren, je mag wel wat lobbige jam klodders zien :-) aardbeien wassen, schoonmaken en de helft in plakjes snijden. de andere helft halveren (gaan we zo mee garneren dus kies hier de mooiste voor). lange vingers op de schaal leggen. licht besprenkelen met de likeur. (neem evt sinaasappelsap als je geen alcohol wilt gebruiken). 1/3 deel van room eroverheen doen, met achterkant van lepel of met pannenlikker. aardbeiplakjes erover verdelen. helft van rest van room eroverheen doen. cantuccini grof verkruimelen, erop doen. rest van room erop. garneren met de halve aardbeien en bestrooien met poedersuiker. in koelkast zetten.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

brigittehgv avatar
brigittehgv

Doorsturen

Home Recepten