1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Pavlova
  5. Pavlova

Pavlova

  • , Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 13-12-2002

Ingrediënten 4 personen


1 eetlepel azijn, 1/2 eetlepel maizena, 6 eiwitten, 375 gram poedersuiker, 200 gram frambozen, 5 eetlepels suiker, 2 kiwi's, 2 perziken, 250 ml. slagroom, 2 zakjes vanillesuiker, 200 gram mascarpone, 2 passievruchten.


Verder heb je nodig


Mixer, oven, keukenmachine


The finishing touch!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 100 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier en teken er een cirkel (doorsnede 24 cm.) op. Maak een kom vetvrij met wat azijn. Meng de maizena en 1/2 eetlepel azijn door elkaar.
Klop in de kom de eiwitten met de handmixer zo stijf dat er pieken ontstaan. Voeg dan al kloppende steeds een deel van de poedersuikeren wat van het maizenamengsel toe. Blijf doorkloppen tot het eiwit stevig en taai is en glanst.
Schep het schuim in de cirkel en strijk het naar buiten toe omhoog, zodat in het midden een holte ontstaat. Laat het schuim in de oven in ca 1 1/2 uur drogen met de deur op een kier. Laat het schuim in de oven afkoelen.
Pureer de frambozen in de keukenmachine, zeef de pitjes eruit en los 3 eetlepels suiker al roerende op in de saus. Schil de kiwi's en perziken en snijd ze in stukjes. Klop de slagroom met vanillesuiker en 2 eetlepels suiker bijna stijf. Spatel de mascarpone erdoor.
Leg de schuimbodem op een schaal en schep het roommengsel in de holte. Verdeel de frambozensaus, kiwi en perzik erover. Halveer de passievrucht en schep de pitjes over de pavlova.
Direct serveren.

Serveertip

Schuimpjes of kransjes: Doe het stijf geklopte eiwit over in een spuitzak met een grove kartelmond en spuit toorntjes of kransjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de schuimpjes of kransjes volgens het recept!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van araucaria


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van araucaria
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top