Gegrilde kiprollade overgoten met een room-perziksaus.

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-12-2002

Kip FAVORIET bij het kerstdiner 2002!!! 37 procent van de Nederlanders eet Kerst 2002 Kip. Deze kiprollade wordt geserveerd met een heerlijke zoete room-perziksaus.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kiprollade van ca.600 gram, zout en peper, milde paprikapoeder, 1 bekertje creme fraiche, 1 tl. honing, 1 blik perziken op sap, beetje peterselie. Beetje maizena of allesbinder
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 378,93 kcal
Koolhydraten 13,95 g
Eiwitten 24,38 g
Vetten 24,26 g

Bereidingswijze

Bestrijk de rollade met wat peper, zout en paprikapoeder. Laat de perziken goed uitlekken .Grill voorverwarmen op de hoogste stand. Kiprollade in ca. 40 min. Grilleren. (kan aan het spit maar natuurlijk ook met telkens draaien). Voor de saus; Snijd de perziken in stukjes. Maak de creme fraiche warm en doe hierbij de perziken en een tl honing. Bind de saus met wat maizena of allesbinder.
Snijd de rollade in plakken en verwarm de borden even voor. Overgiet de rollade met wat perzikensaus.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ShauntheSheep avatar
ShauntheSheep 25-12-2012

Vandaag (eerste kerstdag) gemaakt. Echt een supercombi die kiprollade met perzik saus. Zeker voor herhaling vatbaar!

wenstef avatar
wenstef 09-09-2010

het is heel erg lekker, ik ga het ook zeker nog eens eten, alleen neem ik dan een grotere kiprollade want dit was wel een heel kleintje

wilma_hoeve avatar
wilma_hoeve 28-12-2002

Ik heb van je recept alleen de saus gemaakt, die smaakte geweldig bij een kiprollade en was simpel klaar te maken! Groet, Wilma

ine61 avatar
ine61 15-12-2002

Lijkt me erg lekker maak ik van de week eens klaar. groetjes ine

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten