Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Kalfslever en -niertjes in lichte mosterdsaus

Kalfslever en -niertjes in lichte mosterdsaus

Door: ogre

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-12-2002

Ingrediënten 4 personen


200 gr kalfsnieren, dikke plak(ken)
200 gr kalfslever, dikke plak(ken)
1,5 eetl bloem
zout, peper uit de molen
1 msp pimentpoeder
2,5 eetl (zonnebloem) olie
3 dl (kalfs) bouillon, evt. instant
2 theel allesbinder
2 eetl fijne, niet scherpe, mosterd1 eetl fijngehakte peterselie
4 'waaiers' van komkommer
1 - 2 eetl zilveruitjes, zoetzuur, uit potje



Opgediend met ciabatta-brood, voor 4 personen

Ontdek meer:

Voorbereiding

Leg de kalfsnieren 1 uur in ruim koud water.

Bereidingswijze

Maak de nieren droog met keukenpapier en verwijder ongerechtigheden. Maak de lever eveneens droog met keukenpapier. Snijd de nieren en lever in blokjes. Schep bloem in een plastic zak. Voeg wat zout, peper en pimentpoeder toe. Schud alles door elkaar. Doe de nier- en leverblokjes erbij en schud dan zolang tot de blokjes aan alle kanten zijn bedekt met een laagje bloem.
Verhit de olie en bak de blokjes, onder voortdurend omscheppen, niet veel langer dan 3 minuten. Neem de blokjes uit de pan en houd ze warm.
Blus de pan met bouillon en roer de aanzetsels van de bodem van de pan los. Roer de allesbinder erdoor. Laat alles even flink koken. Schenk het kokende vocht door een zeefje in een andere pan.
Breng de saus opnieuw aan de kook. Klop de mosterd erdoor. Laat de lever- en nierblokjes door en door warm worden in de saus. Let er wel op dat de saus niet meer aan de kook komt.
Verdeel het gerecht over voorverwarmde borden. Strooi peterselie erover. Leg er als garnering waaiers van komkommers en enkele uitgelekte zilveruitjes bij.

Serveertip

Geef er sneden ciabatta-brood bij.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ogre
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top