1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Italiaanse Vleesfondue

Italiaanse Vleesfondue

  • Italiaans,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-12-2002

Ingrediënten 4 personen


300 gr. rundergehakt
1 teentje knoflook,fijngehakt
1 ui,gesnipperd
50gr.salami,in kleine stukjes gesneden
zout,peper
400gr. kipfilet,in blokjes van ca.3cm.
1theel. oregano
50gr. gesneden spek
400gr. kalfs of varkensschnitzel in reepjes
8-12 blaadjes verse salie
1 dunne courgette
100gr. rauwe ham
1 liter milde olijf olie (Bertoli)


Verder heb je nodig


Keukenmachine,vleesspiezen


Door de olijfolie is deze vleesfondue gezond en bijzonder van smaak.De verschillende soorten vlees hebben alle een Italiaans tintje.Drink er Italiaanse wijn bij en de avond is kompleet.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng in een keukenmachine het gehakt met de knoflook,ui en salami.Voeg zout en peper naar smaak toe.Maak er kleine balletjes van,
ter grootte van een walnoot,en leg ze op een schal.Bestrooi de blokjes kip met de oregano,
zout en peper en wikkel om elk blokje een reepje spek.Leg de stukjes kip op een schaal.
Leg op elk reepje schnitzel een blaadje salie
en rol de reepjes op.Rijg de rolletjes alvast
aan de vleesspiezen en leg ze op een schaal.Snij d courgette in plakjes en wikkel er een reepje rauwe ham omheen.Leg ook de courgettehapjes op een schaal.Maak de olijf oliegoed heet in eenvleesfonduepan. Controleer met stukje brood.
Zet de hete olie op tafel op een brander.
Laat iedereen aan tafel de hapjes aan spiesen rijgen en in de olie gaar bakken.

Serveertip

Serveer er dipsauzen,een frisse tomatensla-uiensalade en ciabatta of focaccia bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bea05pikegio


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bea05pikegio
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top