1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Linzen met bloedworst

Linzen met bloedworst

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 12-12-2002

Ingrediënten 4 personen


500 gr linzen; zout; 1 laurierblad; 80 gr dikke plakken gerookt spek; 2 el olie; 3 gesnipperde uien; 60 gr margarine of boter; 400 gr bloedworst; 4 el bloem; peper; 1 mespunt basilicum; 1 el gehakte peterselie



Grootmoeders gerechten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de linzen goed en zet ze zo nodig in de week. Kook de linzen in het weekwater of 2 liter water met wat zout en het laurierblad in 1 uur gaar. Snijd het spek in dobbelsteentjes. Verhit de olie in de braadpan en bak hierin de spekjes krokant. Schep ze uit de pan met zo min mogelijk vet. Doe de uisnippers in de pan en fruit deze in het achtergebleven spekvet goudgeel. Giet de linzen af en vang het kookvocht op. dit kan worden gebruikt voor de bereiding van soep of saus.
Doe de linzen bij de uisnippers en roer er de spekjes door. Bak alles samen 5 minuten op een matige warmtebron. Temper de wartebron en leg het deksel zo op de pan dat de stoom weg kan. Laat de inhoud zacht smoren. Verhit de margarine in de koekepan. Haal het vel van de bloedworst en snijd de worst in 4 of 8 dikke palkken. Wentel de plakken door de bloem en bak ze snel aan weerskanten mooi bruin.
Proef de linzen en maak deze op smaak af met zout, peper en basilicum. Schep de linzen in de schaal en leg er de plakken bloedworst op. Strooi versgehakte peterselie over.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nl_nikki


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nl_nikki
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top