bananenbrood

  • Amerikaans, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 12-12-2002

een recept wat in amerika heel populair is en nu bij mij thuis ook.

Deel dit recept

Ingrediënten
75 gr rozijnen,6 el bruine rum,125 gr boter zacht geroerd,125 gr poedersuiker gezeefd,2 eieren losgeroerd,225 gr zelfrijzend bakmeel,1 mespuntje zout,1/2-1 th geraspte nootmuskaat,4 flinke bananen liefst iets overrijp,2 zakjes vanillesuiker,100 gr walnoten in kleine stukjes gehakt.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 225 graden C.Beboter een cakevorm met een inhoud van 2 l of meer.Was de rozijnen,laat ze goed uitlekken en laat ze daarna 1 uur in de rum weken. Schep de rozijnen uit de rum en zeef de rum en bewaar die voor later. Roer de boter en de poedersuiker tot een luchtige schuimige massa.Voeg er al kloppend de eieren en de opgevangen rum bij.Zeef het bakmeel,samen met het zout en de nootmuskaat.Pel de bananen.Snijd ze in kleine stukjes en wrijf ze door een zeef,of gebruik een keukenmachine om er een fijne puree van te maken.Roer de vanillesuiker door de puree.Schep afwisselend het meelmengsel en de bananenpuree door het bassisbeslag.Schep er de helft van de fijngehakte noten door.Schep iets meer dan de helft van het deeg in de vorm.Schep de rest van de walnoten en de rozijnen door het resterende deeg en doe het over in de vorm.Strijk het deeg glad.Zet de vorm in de voorverwarmde oven op een rooster die iets onder het midden is geplaatst.Reken op een oventijd van 50-60 min.Laat het cake/brood afkoelen in 10 min en stort hem dan uit de vorm op een taartrooster.Laat hem verder afkoelen en koud worden.

Laatste reacties

elsa_h avatar
elsa_h 23-03-2005

heb dit recept meegenomen hoor gr yvonne

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten