Ossenstaartsoep

  • Slanke keuken, Soep
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 12-12-2002



Per portie 30 kCal

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voorbereidingstijd: ca. 4 uur !!!!


1 ui

1 winterwortel

2 stengels bleekselderij

1 dunne prei

1/2 rode paprika

1 eetlepel boter of margarine

500 gr ossenstaart in stukjes

4 takjes peterselie

2 takjes bladselderij

1,5 vleesbouillontablet

1 kruidenbuiltjes voor vleesbouillon

2 eetlepels madeira

worcestershiresaus

1/2 theelepel marmite

zout en peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Ui pennen en snipperen. Groenten wassen en schoonmaken en ee halve wortel, 1 bleekselderij en een halve prei in plakken snijden. paprika in stukjes snijden.

In braadpan boter verhitten en hierin de ossenstaart rondom bruin bakken. Ui en gesneden groenten erdoor scheppen en ca. 3 minuten meebakken. Toevoegen: 1 liter water, 2 takjes peterselie, selderij, bouillontablet en het kruidenbuiltje. Aan de kook brengen en met een schuimspaan het schuimeraf scheppen. Met een deksel op de pan de bouillon ca. 4 uur zachtjes laten trekken. Koud laten worden. vet eraf scheppen. In een zeef een vochtige theedoek leggen en zo de bouillon boven een andere pan zeven. Rest van de wortel in kleine blokjes snijden, rest van prei in dunne ringetjes snijden en andere stengel bleekselderij in plakjes.

Bereidingswijze

Wortelblokjes, bleekselderijplakjes en preiringetjes aan de bouillon toevoegen. Aan de kook brengen en nov ca. 5 minuten zachtjes koken. Bouillon op smaak brengen met Madeira, worcesteshresaus, marmite, zout en peper. Rest van de pepterselie erboven fijnknippen.

Serveertip

Soep in 4 diepe borden scheppen.
Lekker met een soepstengel.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten